Ingrediente:
- 5 kg de rosii,
- 1 kg de ardei gras sau gogosari,
- 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc,
- un pahar de 200 g cu zahar,
- o lingura de sare.
Mod de preparare:
Opariti rosiile, asezindu-le cite 8-10 intr-un castron si turnati apa fierbinte peste ele. Decojiti-le, taiati-le in felii potrivite si puneti-le la fiert. Lasati-le sa clocoteasca o jumatate de ora. Taiati ardeiul in rondele subtiri, puneti-l peste rosii si mai lasati sa clocoteasca 10 minute. Adaugati verdeata tocata, sarea si zaharul. Mai lasati la fiert inca 10 minute. Separat, incalziti bine 1/2l de ulei. Zarzavatul fierbinte puneti-l in borcane mici, insa nu le umpleti cu virf (lasati un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra puneti cu lingura ulei fierbinte, legati borcanele cu celofan si puneti-le in camara.