Ingrediente:
- 1 kg de morcovi,
- 1 kg de mere,
- 1 kg de vinete,
- 1 kg de ceapa,
- 1 kg de gogosari,
- 1 kg de ardei gras,
- 1 kg de telina.
Mod de preparare:
Spalati si dati pe razatoare telina si morcovii, apoi puneti totul la calit cu 250 ml de ulei. Tocati ceapa si caliti-o cu aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si simburi si taiate in cuburi mici. In alt vas, caliti ardeii grasii si gogosarii bine spalati, curatati si tocati. Coaceti vinetele, curatati-le si combinati-le obisnuit cu ulei. Cind toate aceste ingrediente s-au racit, separat, puneti-le intr-un vas mare, adaugati 800 g de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Omogenizati zacusca, adaugati 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si restul de ulei pina la 1 litru. Asezati zacusca in cratite mari si dati-o la cuptor cu foc mic pina cind grasimea se ridica la suprafata. Puneti-o fierbinte in borcane si sterilizati-le in cuptorul aragazului 30 de minute cu foc mic.