Ingrediente:
- 15 vinete mari,
- 30 de gogosari,
- 1 kg de ceapa,
- 1 litru de ulei,
- 3 kg de rosii,
- piper, usturoi si sare dupa gust.
Mod de preparare:
Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata. La fel procedati cu gogosarii. Elimati semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut puneti-l la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, caliti in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, puneti vinetele si gogosarii, apoi adaugati sucul de rosii legat. Asezati vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, dati-l la cuptorul incalzit in prealabil. Lasati zacusca la foc mic, amestecati des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, puneti dupa gust mujdei, sare si piper. Puneti conserva in borcane fierbinti, legati-le cu celofan si lasati-le in tava cuptorului fierbinte (dar fara foc) pina a doua zi.