Ingrediente (pentru 4-5 persoane):
- 1 crap file,
- 1 lingura margarina,
- 50 gr pasta de tomate,
- 200 gr morcovi,
- 1 ceapa mare,
- 3-4 rosii,
- 3 ardei grasi,
- 20 masline,
- 5 catei usturoi,
- 100 gr ciuperci din conserva (200 gr. ciuperci proaspete),
- sare,
- piper,
- foi dafin,
- cimbru,
- frunze telina taiate fin,
- 1 legatura patrunjel taiat fin,
- 100 ml vin alb.
Mod de preparare:
Fileul de crap se va taia bare potrivite, se adauga condimente, si jumatate din margarina si se introduce la cuptor timp de 5 minute. Morcovul, ardeiul se va taia bare mici, ceapa felii subtiri, rosiile cuburi. Intr-o cratita se topeste margarina, se adauga morcovul, se caleste, apoi ardeiul, ceapa taiata, usturoiul, ciupercile si se mai calesc inca 5-6 minute. Se adauga vinul, apoi se toarna peste bucatile de peste, se adauga maslinele, restul de condimente si se introduce la cuptor.