Ingrediente:
- 1 kg rosii,
- 4 gogosari,
- 4 ardei grasi,
- 1 morcov mijlociu,
- 1 ceapa,
- 2 – 3 catei de usturoi,
- 50 g ulei,
- 1 lingura zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei si, cand s-au muiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste gustul sarat. Aceasta zacusca se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata, se pune in borcane care se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se fierb o jumatate ora intr-un vas cu apa.