Ingrediente:
- 5 kg visine,
- 1/2 kg cirese amare,
- 1/2 kg zmeura sau fragute,
- 100 ml rom,
- un plic cu zahar vanilat,
- 1 & 1/2 kg zahar,
- 1 & 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb,
- 8-10 picaturi esenta de migdale.
Mod de preparare:
Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele; zaharul se presara la urma, peste ele. Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pina cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitindu-le zilnic. Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamini, agitind-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructele sau fara fructe.