Terapia cu ajutorul ventuzelor a fost considerata, de-a lungul timpului, destul de benefica in tratarea unor numeroase afectiuni ale organismului uman. In tara noastra, aceasta terapie s-a folosit in medicina traditionala in special pentru combaterea unor raceli destul de grave. Mai pe scurt, s-a recurs la folosirea unor ventuze pentru masaj atunci cand medicamentele si antibioticele au dat gres.
In medicina traditional din tara noastra s-au folosit in mare parte ventuze pentru masaj realizate din sticla, care trebuiau incalzite inainte de a fi aplicate pe corp.
Se spune, ca in functie de urmele lasate de ventuze pe pielea corpului, se poate diagnostica amploarea afectiunii de care pacientul sufera.
Astfel ca, atunci cand urmele lasate de ventuze nu au o culoare predominanta, intensa, atunci afectiunea de care pacientul sufera nu este una destul de serioasa, insa in cazul in care vanataia lasata de ventuze este una de culoare aprinsa, atunci afectiunea este una destul de serioasa si necesita o atentie sporita. Mai multe puteti citi de pe http://Yanno.ro.
In ziua de azi, tratamentul realizat cu ajutorul ventuzelor pentru masaj reprezinta un adevarat succes chiar si in combaterea celulitei. Astfel ca, din ce in ce mai multe femei din tara noastra, apeleaza la aceasta terapie cu ventuze pentru masaj din curiozitatea de a vedea daca aceasta le poate ajuta sa combata celulita.
Desigur, efectele unei astfel de terapii da rezultate benefice in majoritatea cazurilor, si mai ales atunci cand este vorba despre inlaturarea celulitei din organism. De obicei, ventuzele care se folosesc in masajele anticelulitice sunt realizate din silicon.
Despre ventuzele din silicon putem spune si faptul ca reprezinta ultima aparitie in materie de ventuze pentru masaj. Odata ce s-a descoperit faptul ca aceste ventuze realizate din silicon pot fi destul de bune pentru masarea fiecarei parti a corpului, datorita faptului ca siliconul este un material flexibil, specialistii le-au folosit si le folosesc cu precadere in masajul anticelulitic.
Inca un avantaj al ventuzelor pentru masaj realizate din silicon este ca nu trebuiesc incalzite, la fel ca cele realizate din sticla, pentru a se scoate aerul din interiorul lor, ci in cazul acestora nu este nevoie decat de o simpla strangere cu mana. Specialistii de la YANNO.ro afirma ca tot datorita faptului ca siliconul este un material moale, ventuzele realizate din silicon prezinta margini netede si care nu pot rani pielea pacientului in momentul aplicarii lor.
In final, putem spune ca tratamentul anticelulitic realizat cu ajutorul unor ventuze pentru masaj da roade in cel mai scurt timp, fapt care il face pe acesta sa fie dorit de catre toate femeile care vor sa scape de celulita. Insa nu trebuie uitat faptul ca tratamentul cu ventuze pentru masaj este interzis femeilor gravide, caci in cazul acestora poate avea unele consecinte destul de neplacute!