Ingrediente:
- 3 verze mijlocii,
- 300 g supa de zarzavat sau de pasare,
- 150 g de orez,
- 200 g de ciuperci,
- 2 cepe,
- o ceasca de ulei,
- 1 ou,
- 2 felii de piine,
- patrunjel verde.
Mod de preparare:
Inlaturati foile mari ale verzelor, spalati-le bine si puneti-le intr-un vas cu apa putin sarata, ce clocoteste. Lasati varza sa fiarba 3-4 minute, apoi scoateti-o pe o sita. Intre timp, prajiti in ulei fierbinte ceapa si coditele ciupercilor. Lasati-le sa fiarba pina scade apa lasata de ciuperci. In alt vas, caliti orezul, puneti apa si lasati-l sa fiarba incet. Combinati orezul cu ciupercile si ceapa calite, puneti in compozitie piine muiata si stoarsa si oul. Omogenizati si umpleti verzele, desfacindu-le si adunindu-le frunzele. Legati-le strins si puneti-le sa fiarba cu supa. Cind sint gata, indepartati ata.
Servire:
Serviti varza cu smintina.