Ingrediente:
- varza (1 kg),
- supa (1 1/4 l),
- cepe (4),
- mere (4),
- costita afumata (200 g),
- untura (150 g),
- carne de vaca (800 g),
- carnati afumati (4),
- sare,
- piper,
- faina (1 lingura).
Mod de preparare:
Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pun intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa totul sa fiarba pe foc mic. Intr-o tigaie cu untura se pun cepele taiate pestisori, merele curatate si taiate in cubulete, costita taiata in fisii subtiri. Totul se prajeste putin, se aduaga faina, iar dupa ce si faina s-a aurit, se toarna un pahar de supa. Dupa ce a dat citeva clocote, se toarna aceasta compozitie peste varza. Carnea se taie in bucati, care se prajesc usor in untura de asemenea si cirnaciorii afumati si apoi se toarna peste varza.