Ingrediente:
- o varza creata (aprox. 1 kg),
- 300 g carne de porc,
- 100 g slanina afumata,
- 3 linguri orez,
- o ceapa,
- o lingurita de untura,
- o lingurita de faina,
- 2 oua,
- 3 linguri de smintina,
- marar,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Carnea tocata odata cu slanina se amesteca cu ceapa si se inabuse in untura pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga orezul fiert in apa sarata, ouale crude, sarea, piperul si verdeata, dupã gust. Varza se spala bine, controland fiecare frunza. Se desfac frunzele incepand de sus in jos (fara a se desprinde de cotor) si spatiile formate se umplu cu tocatura. Pentru ca aceasta sa nu se imprastie în timpul fierberii, varza se leaga cu ata, dupa care se aseaza in cratita. Se completeaza cu apa clocotita sau cu supa de oase, adaugand o crenguta de cimbru si sare si se fierbe la foc mic. Cind varza este complet fiarta, se pune faina desfacuta în putina apa.