Ingrediente:
- 1/2 carne porc sau pui,
- 100 g ceapa,
- 50 ml ulei,
- 1 ou,
- 25 g faina,
- 1/2 lingurita sare,
- un virf cutit piper,
- marar,
- patrunjel,
- 100 ml smintina.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste 2 min. in ulei, se adauga carnea trecuta de 2 ori prin masina de tocat, amestecata cu sarea si piperul, prajindu-se la foc mic pina cind scade apa lasata de carne, amestecind din cind in cind sa nu se arda ceapa. Se ia apoi de pe foc si rece se amesteca cu smintina, oul intreg, faina, cu frunzele de patrunjel si marar taiate marunt potrivind gustul cu sare. Umplutura ajunge pentru o placinta coapta in tava de cca. 40/26 cm, sau pentru 3-4 rulouri, sau pentru 70-80 rulouri.