Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 750 g carne de manzat sau de miel fiarta,
- 25 g unt,
- 2 cepe potrivite (taiate marunt),
- 1/4 ceasca faina,
- 1/2 lingurita faina de mustar,
- 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare (Knorr+apa),
- 1/4 ceasca menta taiata fasii,
- 1/4 ceasca patrunjel verde tocat,
- 1/2 lingurita piper macinat,
- sare,
- 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi:
- 4 cartofi (mari) fainosi,
- fierti si presati,
- 1/4 ceasca lapte fierbinte,
- 30 g unt,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210ºC. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne – putin cate putin – si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa. Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.