Ingrediente (pentru 20 trufe):
- 200 g ciocolata amaruie pentru menaj
- 3 linguri de unt dulce
- 6 linguri de zahar pudra
- 3 linguri cognac sau 3 esente rom
- 3 galbenusuri
- 100 g cacao pudra
Ciocolata se rupe sau se toaca in bucatele cat mai mici si se topeste la bain Marie pana devina lichida (se pune intr-o cratica deasupra alteia cu apa care fierbe). Se adauga untul si zaharul si se continua amestecarea cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa la racit 5 minute. Se adauga apoi galbenusurile unul cate unul amestecand energic dupa fiecare. La sfarsit se adauga si esenta sau cognacul. Se tine compozitia la frigider in jur de 3 ore, pana se intareste.
Se formeaza bilute de marimea dorita care se tavalesc prin pudra de cacao.
Pofta buna!
1 comment
Am mancat si eu o data trufe, insa nu facute de mine. Au fost foarte bune.
Comments are closed.