Ingrediente (pentru 20 de trigoane):
- 10 foi de placinta din comert
- 2 morcovi
- 200 g mazare
- 2 galbenusuri
- 100 ml apa
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 200 g branza mozzarella
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare si piper
Ceapa, catelul de usturoi si patrunjelul se toaca marunt, morcovii se rad pe razatoarea mare. Mazarea se fierbe timp de 10 minute in apa cu sare. Mozzarella se taie cubulete. Legumele tocate, impreuna cu mazarea, se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa compozitia sa se raceasca 5 minute, dupa care se amesteca cu un galbenus si cubuletele de mozzarella.
Foile de placinta se taie in doua si se aseaza pe fiecare bucata cate o lingura din compozitie. Foile se pliaza pe lungime formand un triunghi. Marginile se preseaza pentru a se lipi si se ung cu galbenus.
Se prajesc in tigaie in uleiul de floarea soarelui pana devin aurii. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde.
Pofta buna!