Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 500 g dovlecei micuti,
- 6 oua,
- 2 cepe,
- 3 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Spalati si stergeti dovleceii, indepartati extremitatile si taiati-i rondele subtiri. Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o doua minute la foc mic, in doua linguri de ulei incins. Adaugati dovleceii, amestecati, sarati si lasati-i sa se dunstuiasca si ei vreme de doua minute, amestecand din timp in timp. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine cu furculita si adaugati sare si piper. Turnati ouale batute peste dovlecei, impreuna cu restul de ulei, lasati-le sa fiarba la foc potrivit, amestecand fara intrerupere, si, cand omleta incepe sa se inchege, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se prajeasca (cu capac) circa 12 minute, intorcand-o o data si pe partea cealalta. s Puneti – cu grija – tortilla pe un platou si serviti-o calduta sau rece.