Ingrediente:
- 200g biscuiti cu unt,
- 60 g unt moale,
- cate 250g struguri albi si negri,
- 5 foi de gelatina alba,
- 1 lamaie,
- 400g branza proaspata de vaci,
- 125g de zahar,
- 250ml frisca.
Mod de preparare:
Puneti biscuitii intr-o punga de plastic, apoi treceti cu facaletul peste ei, presand bine pana se sfaramiteaza. Tapetati o forma de tort ( cu diametrul de 26cm) cu hartie speciala. Amestecati firimiturile de biscuiti cu unt, puneti compozitia in tava, omogenizati si lasati-o la rece. Spalati boabele de struguri, apoi scurgeti-le de apa. Indepartati coaja, taiati boabele pe jumatate si scoateti samburii. Inmuiati gelatina in apa calduta, apoi lasati-o la foc mic pe aragaz pana devine lichida. Spalati bine lamaia cu apa calda, radeti coaja si stoarceti sucul. Amestecati branza de vaci cu coaja, sucul de lamaie si cu zaharul tos. Amestecati gelatina cu 2 linguri din compozitia cu branza apoi si cu restul de branza de vaci. Dati crema timp de 30 de minute la frigider. Bateti frisca spuma apoi incorporati-o si pe ea in amestec. Asteptati sa se lege bine. Ungeti aluatul de biscuiti cu 1/3 din crema de branza intarita si puneti deasupra ½ din cantitatea de struguri negri. Aplicati restul de crema, neteziti cu o paleta speciala si ornati cu boabele ramase. Pastrati tortul timp de 3 ore la frigider.