Blat:
se bat 4 albusuri cu 4 linguri cu apa si 8 linguri zahar, se adauga 4 galbenusuri si 8 linguri faina si se amesteca usor.
Crema:
se freaca 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar, se amesteca apoi cu un praf de budinca de vanilie si se subtiaza cu un sfert de litru de lapte cald.
Se pune pe foc si se fierbe pina se ingroasa. Separat se dizolva 5 lingurite de gelatina intr-un pahar cu apa fierbinte, se da in clocot. Cind crema este calduta se pune gelatina putin cite putin. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si se amesteca apoi cu crema racorita. Se incorporeaza jumatate de kg de frisca batuta spuma. Blatul se coace dupa tehnica blatului, nu se arunca vasul, in el se va cladi tortul. Cu citeva ore bune inainte se taie ananasul rondele, portocale, capsuni, kiwi, si se presara cu zahar sa lase ceva suc. In vasul in care s-a facut blatul se pune o folie de plastic, sa-l captuseasca bine si sa dea bine si pe dinafara vasului. Se pun fructe pe fundul vasului, crema, o felie de blat insiropata cu sucul de la fructe, daca nu ajunge, putin suc de la compot de ananas, piersici. Se inveleste totul cu folia de plastic si se pune in congelator citeva ore bune, la momentul propice se rastoarna pe o tava.