Ingrediente:
- 1 kg mere,
- 50 g unt,
- 8 oua,
- 2 cani cu lapte,
- 4 linguri faina,
- cca 400 g zahar tos,
- 1 plic frisca + 200 ml lapte.
Mod de preparare:
Merele se rad si se pun in tava de yena sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si deasupra untul taiat bucatele. Se introduce tava la cuptor si se lasa pana se maronesc putin merele. Intre timp se face crema de zahar ars din 4 oua + 4 linguri cu zahar si 2 cani cu lapte care se toarnapeste mere amestecandu-le putin. Cand crema este inchegata (nu foarte tare) se toarna deasupra pandispanul facut din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 4 linguri faina. Se introduce tava la cuptor pana se coace pandispanul. Cand s-a racit se desprind marginile usor si se rastoarna pe un platou. Deasupra se pune frisca.
Servire:
Se poate taia in felii de tort sau in bucati ca prajitura.