Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
Blatul:
- 6 oua,
- 1 cutie de instant puding de ciocolata,
- ½ pahar zahar
Crema:
- 2 cutii de smintina pentru frisca,
- 1 pahar lapte,
- o cutie de instant puding de vanilie
Sirop:
- 2 lingurite ness cafe ,
- 1 lingurita zahar ,
- ½ pahar apa calda
Sos de ciocolata:
- 150 g ciocolata amaruie,
- 2 linguri lapte,
- 2 oua
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga
galbenusurile batute bine si cutia de instant puding. Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in
tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute. Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se
stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu
devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata: se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2
galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri
si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigiderminimum
2 ore inainte de servire.Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat
citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.