Ingrediente:
- 10 oua (se pot pune si 12 oua),
- 400 g unt sau margarina,
- 400 g zahar,
- 200 g cacao,
- 2 – 3 linguri alcool aromat cu vanilie,
- 10 –15 nuci + cateva linguri de zahar pentru caramel,
- 1 cescuta cu lapte,
- 2 linguri faina.
Mod de preparare:
Se bat bine la abur galbenusurile cu zaharul pana cand crema isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si cacao si se bate totul cu telul pana cand crema devine lucioasa. Se da la racit. Se amesteca cu untul frecat spuma si se imparte crema in trei parti. intr-una din parti se incorporeaza doua linguri de faina si albusurile spuma si se coace intr-o cratita bine unsa. Cand acest blat s-a racit,se taie in doua si se unge cu a doua parte de crema amestecata cu alcool aromat cu vanilie. Tortul astfel obtinut se imbraca cu cea de a treia parte de crema in care s-a incorporat nucile caramelizate (cine doreste) racite si zdrobite.