Ingrediente:
- 5 oua,
- 150g de miere,
- 75g de faina,
- 30g de cacao,
- 3 foi de gelatina,
- 3 linguri de zeama de lamaie,
- 1 cutie compot de ananas (rondele),
- 500ml frisca,
- 2 kiwi,
- 70g de migdale,
- 1 frunza de menta.
Mod de preparare:
Blatul: Frecati galbenusurile cu 120g de miere, pana se albesc, adaugati faina, cacaua si incorporati albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus, pentru a obtine un aluat aerat. Tapetati forma de tort ( cu diametrul de 26cm) cu hartie pergament, turnati compozitia si dati-o la cuptor – incalzit in prealabil 180ºC –pentru 20 de minute. Cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se racoreasca.
Crema: Bateti bine frisca si restul de miere, amestecati cu gelatina care a fost inmuiata in sucul de lamaie si topita la bainmarie si ½ din continutul cutie de compot de ananas, pe care il transformati in piure.
Taiati blatul in doua, puneti ½ din crema pe prima foaie, acoperiti cu cealalta si tapetati cu 2/3 din crema ramasa – deasupra si lateral. Restul de crema se pune in sprit si se orneaza tortul pe toate suprafetele. Se decoreaza cu felii subtiri de ananas, kiwi si migdale taiate fin, iar in centru cu o frunza de menta proaspata.