Ingrediente (pentru 12 portii):
Pentru aluat:
- 450g aluat minune,
- 1 albus,
- 40g fulgi de migdale.
Pentru crema:
- 500ml frisca,
- 3 plicuri zahar vanilat,
- 2 plicuri intaritor pentru frisca,
- 250g prune pasate.
Pentru ornat:
- 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Se intind 4 foi circulare de aluat minune. Cuptorul se incinge la 225 grade. Un blat se unge cu albus batut si se presara pe el fulgi de migdale. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coc pe rand blaturile, cate 15 minute. Se inteapa cu furculita si se presara cu paleta de tort, daca se umfla prea tare. Frisca se bate cu praful intaritor si cu zaharul vanilat. Trei blaturi se ung cu pasta de prune, apoi cu frisca. Se suprapun; deasupra de aseaza blatul cu migdale; se pudreaza tortul cu zahar.