Ingrediente:
- 500 g. de piscoturi,
- 1 pahar de lapte.
- Ingrediente pentru crema:
- 6 oua,
- 500 ml. lapte,
- 200 g. zahar pudra,
- 3 linguri de faina,
- coaja rasa de la o lamaie,
- 100 g. nuci macinate.
Mod de preparare:
Se desfac cele 3 linguri de faina in putin lapte rece, se subtiaza cu restul de lapte, se adauga cele 6 galbenusuri si 100 g. zahar pudra. Se pune compozitia la foc moale amestecandu-se mereu, pana se ingroasa bine si face basici. Se da la rece. Se bat albusurile spuma,iar cand este tare se adauga cele 150 g. de zahar pudra. Cand crema este rece se amesteca usor cu albusurile batute. In forma speciala de tort, unsa cu unt, se aseaza un strat de piscoturi inmuiata in lapte,iar pe laturi se aseaza jumatati de piscoturi.Ultimul strat va fi de crema, peste care se presara nuci taiate in lung cu cutitul, sau nucile macinate. Se tine la rece cca. 1-2 ore inainte de a se servi.