Ingrediente:
Aluat:
- 250 g faina,
- 1/2 plic praf de copt,
- 85 g margarina,
- 65 g zahar,
- coaja rasa de lamaie,
- un ou,
- o lingura de lapte (eventual 1 1/2).
Umplutura:
- 50 g margarina,
- 200 g zahar,
- un zahar vanilat,
- sare,
- 3-4 oua,
- un paharel de rom sau coniac,
- 1 kg branza de vaci,
- putin lapte.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde intr-o forma unsa, acoperind si marginile. Se freaca margarina cu zaharul, sarea si zaharul vanilat si se adauga – pe rand – ouale, batandu-se bine, pana ce se obtine o crema spumoasa. Apoi se incorporeaza branza de vaci (trecuta prin sita), romul, coaja de lamaie si laptele (cat cere consistenta). Se amesteca cu mixerul pana ce umplutura devine neteda. Se toarna peste aluat, se intinde si se baga pasca la cuptor. Se coace circa 90 de minute la foc potrivit. Cand este gata, se poate presara cu zahar pudra. Daca, eventual, in umplutura se introduc si stafide, acestea trebuie sa fie uscate, ca sa nu se lase la fund.