Ingrediente:
Pentru blat:
- 125g faina,
- 50g zahar pudra,
- 1 praf sare,
- 1 plic zahar vanilat,
- 80g unt,
- 1 blat de cumparat.
Pentru crema si ornat:
- 750g prune fara samburi,
- 100g zahar,
- 1 lingurita scortisoara,
- coaja si sucul de la o lamaie,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 10g gelatina,
- 400ml frisca batuta,
- 100g gem de prune,
- 30g bezele pisate,
- menta.
Mod de preparare:
Se framanta blatul si se da la rece 30 min. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se intinde aluatul si se inteapa in mai multe locuri. Se calesc prunele 5 min. cu zahar scortisoara, o lingura coaja de lamiie, zahar vanilat si 125ml apa. Se pastreaza cateva prune; restul se calesc 8 min. si se paseaza. Gelatina se dizolva in piureu si se lasa sa se raceasca. Se inglobeaza frisca. Blatul preparat se unge cu gem, se aseaza blatul de cumparat, crema si prunele. Se da la rece 2 ore si se orneaza cu bezele si menta.