Ingrediente: 5-6 mere mari, nuca, 100 g zahar, 1/2 pahar apa, 4-5 oua, 4-5 linguri zahar, 4-5 linguri faina, frisca
Preparare: Se curata merele mari de coaja, se scobesc samburii – sub forma de cilindru. Dupa dorinta se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilindrice. Se face un sirop din zahar si de apa, se aranjeaza merele in cratita cu siropul. Se lasa cateva minute pe foc, intorcand intre timp merele pentru a se inmuia pe ambele parti.
Se ia de pe foc. Se bat spuma 4-5 albuse, adaugandu-se dupa ce s-au batut zaharul si, apoi, pe rand galbenusurile si faina. Se toarna compozitia peste mere. Se introduce cratita la cuptor la foc potrivit. Pentru a vedea cand este gata (peste circa 30-40 minute) se incearca cu o scobitoare. Dupa ce este gata, se astepata sa se raceasca si, apoi, se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca.