Ingrediente:
- 50g faina (pentru clatite),
- 30g cacao,
- 4 oua,
- 400ml lapte,
- 60g zahar,
- 50g unt.
Pentru crema si ornat:
- 450ml suc de portocale,
- 150g zahar,
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa,
- 1 lingurita coaja de portocala rasa,
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie,
- 50ml suc de lamaie,
- 650 ml frisca,
- 1 plic zahar vanilat,
- felii de portocala,
- visine,
- ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Clatitele: Faina si pudra de cacao se amesteca intr-un castron. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu lapte si se inglobeaza in faina; se lasa aluatul sa stea 20 min. Se bat albusurile cu zahar si se inglobeaza in aluat. Se coc intr-o tigae 4 clatite groase. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Se pun la fiert 400ml suc de portocala cu zahar, coaja de portocala si coaja de lamaie. Se amesteca praful de budinca impreuna cu sucul de lamaie si restul de suc de portocala si se inglobeaza, amestecand continuu, in suc. Se lasa sa fiearba. Budinca se ia de pe foc si se amesteca intr-o baie de apa de la gheata pana se raceste. Se bat 400ml frisca si se inglobeaza in crema.
Finisare: Se aseaza pe un platou o clatita si se unge cu 1/3 din cantitatea de crema. Se aseaza a doua clatita si se unge cu jumatate din crema ramasa, Se aseaza a treia clatita si se unge cu restul de crema. Se aseaza clatrita a patra in chip de capac. Se bat 250ml frisca impreuna cu zaharul vanilat; se introduc in sprit si se fac gramajoare pe tort. Se orneaza cu felii de portocala, visine si ciocolata.