Timp de preparare: 1h si 30min
Ingrediente:
Blat:
- Unt -160 gr;
- zeama si coaja de la ½ lamaie;
- ciocolata 100 gr;
- oua – 6 buc;
- zahar – 200gr;
pesmet – 4 linguri; - rom;
- zahar vanilat
Crema:
- Oua – 3 buc;
- zahar – 200 gr;
- unt – 200 gr;
- ciocolata – 100 gr;
- vanilie
Mod de preparare:
Blat:
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare. Se amesteca
ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si
albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu
faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic. Dupa coacere se scoate blatul si se
lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,
blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
Crema:
Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing
bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu
untul, si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga
vanilia. Se ung blaturile cu crema (cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul. Peste
crema se poate orna cu martipan, cacao etc.