Ingrediente:
- 250 gr zahar,
- 150gr cacao,
- 250 g unt,
- 8 oua,
- 2/3 pahar de apa,
- 2 linguri faina,
- 100 gr nuci pisate (sau dupa preferinta),
- 3 linguri zahar (pt caramel),
- dulceata de care vreti.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma. Untul se freaca cu galbenusurile. Separat se amesteca cacaoa cu zahar si apa si se pune pe foc, amestecind pina devine un sirop gros – se lasa la racit. Se toarna siropul racit peste compozitia de unt si se amesteca usor. Se imparte compozitia in doua parti, o parte este crema ce se pune la frigider. La partea a doua de crema se adauga albusurile batute spuma si se amsteca. Se coc 2 foi separate sau una groasa si se taie in doua – tavile trebuie speriate cu PAM sau unse cu unt si pudrate cu faina in prealabil. Se coace la 325 grade F, pt cam 20-25 minute – astfel incit sa nu fie copt prea tare doar putin, coca sa fie inca moale si necoapta. Se prajesc in cuptor nucile cu zaharul pina se caramelizeaza si api se piseaza in mixer. Dupa ce s-a racit totul inclusiv nucile, pe o farfurie mai eleganta se aseaza prima foaie, se unge cu crema si se pune un strat fin de nuci caramelizate api foaia doi si iarasi crema. Se unge tot tortul cu crema si restul nucilor pot acoperi marginea tortului. E la altitudine afiecaruia cum vrea. Apoi am decorat cu dulceata de zmeura pusa intr-un cornet de hirtie pergament.