Ingrediente:
Bezea:
- 250g zahar,
- 50 amidon alimentar,
- 2 lingurite praf de copt,
- 6 galbenusuri.
Crema:
- 300ml smantana,
- 2 linguri praf de copt,
- 300g frisca.
Ornat:
- 700g fructe asortate (capsuni, kiwi, mandarine, cirese, struguri),
- zahar pudra,
- frunze de menta.
Mod de preparare:
Bezea. Cuptorul se incalzeste la 100 grade. Se amesteca zaharul impreuna cu amidonul si praful de copt. Se bat albusurile. Se adauga zaharul cu amidon si se bate pana ce compozitia incepe sa straluceasca si se ridica pe lingura. Doua treimi din compozitia de bezea se introduc in spritul prevazut cu forma de stea de mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza o spirala mare de bezea. Apoi se spiteaza restul de bezea de jur imprejurul primei spirale. Blatul se da la cuptor timp de 4-5 ore. Usa cuptorului se pastreaza intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Crema. Se amesteca smantana cu zahar pudra pana ce capata o structura asemanatoare cu frisca. Separat, se bate frisca si se inglobeaza in compozitia de smantana.
Finisare. Se spala si se curata fructele. Se taie felii, jumatati sau bucati, in functie de marime. Blatul de bezea se aseaza pe un platou si se spriteaza pe el compozitia de frisca. Se incepe cu un inel de jur imprejurul blatului si pe urma se spriteaza in mijloc si deasupra. Se aseaza apoi bucatile de fructe, decorativ; se pot adauga frunze de menta si praf de copt.