Blatul:
- 250 g zahar pudra,
- 6 oua, 25 g nuci,
- 3 lg pesmet fin,
- 1 lg faina, rom, coaja lamiie
Crema:
- 250 g zahar,
- 100 g nuci,
- 4 galbenusuri,
- 250 g unt,
- 2 lg ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul cam 25 minute, se adauga faina cu pesmetul, nucile pisate, coaja rasa de lamiie, o lingurita rom si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie, unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se scoate blatul cit e cald,se inteapa cu furculita si se stropeste cu sirop de zahar si rom.
Crema: se fierbe zaharul cu putina apa pina se leaga dupa care se toarna in acest sirop nucile macinate si se amesteca pina devine o pasta. Cind s-a racit se adauga pe rind galbenusurile untul frecat spuma si ciocolata rasa. Se amesteca bine si se umple blatul taiat pe din doua. Se imbraca tortul si se orneaza.