Ingrediente:
- 450g aluat de foi,
- 140g zahar pudra,
- 50g nuci macinate,
- 600ml frisca,
- 1kg mere,
- 200ml suc de mere,
- sucul si coaja rasa de la o portocala,
- 1 baton scortisoara,
- 3-4 lingurite amidon,
- 2 plicuri praf intaritor pentru frisca,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 200g gem de caise.
Mod de preparare:
Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar si celelalte se ung cu un amestec din 50g zahar, nuci si 50 ml frisca. Foile se coc 15 min. la 200 grade pe o tava umeda. Se taie cercuri. Un mar se taie felii; restul se rad. Se amesteca sucul de mere cu 3 linguri de zahar, suc si coaja de portocala si scortisoara; se oparesc feliile de mere 5 min. Se scot si se pun in aceeasi zeama merele rase; acestea se fierb 5 min. La nevoie se adauga amidon. Restul de frisca se bate cu intaritor si zahar vanilat. Se fierbe 2 minute gemul cu suc de portocale. Foile cu nuci se ung cu dulceata, compozitie de mere si 2/3 din cantitatea de frisca; se suprapun si se aseaza capacul. Se aseaza restul de frisca si merele.