Ingrediente (pentru circa 12 felii):
- 200 g samburi de migdala,
- 150 g zahar,
- 100 g unt,
- 5 oua,
- 1/2 baton de vanilie (miezul),
- 2 linguri coaja rasa de lamaie,
- 60 g faina,
- 2 linguri gem de portocale,
- 3 linguri suc de portocale,
- 250 g zahar pudra,
- 400 g fructe (diverse) zaharisite,
- bombonele colorate.
Mod de preparare:
Se maruntesc samburii de migdala impreuna cu zaharul (in mixer) si se pune untul pe foc sa se topeasca. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, miezul de baton de vanilie (ras) si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina, migdalele maruntite, untul topit si albusurile batute. Se toarna aluatul intr-o forma de tort (unsa) si se coace circa 45 de minute. Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua (pe orizontala), se unge la mijloc cu un strat de marmelada si apoi se acopera tortul cu glazura (sucul de portocala amestecat cu zaharul pudra). Se orneaza cu fructe zaharisite si bomboane colorate.