Ingrediente (pentru 16 bucati):
- 300 g. de mere fara samburi,
- zeama de la o lamaie,
- 350 g. de branza de vaci,
- 3 oua,
- 4 linguri de ulei,
- 80 g. de indulcitor pentru diabetici,
- sare,
- 300 g. de faina,
- 1 pliculet de praf de copt,
- 50 g. de coacaze pentru diabetici,
- 25 g. dulceata de caise,
- 25 de g. de fulgi de nuca de cocos,
- hartie cerata.
Mod de preparare:
Se spala merele, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu mixerul 150 g. de branza de vaci, un ou, uleiul, 40 g. de indulcitor si sarea,pana obtineti o crema. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga la crema din branza de vaci. Se amesteca bine si se intinde apoi aluatul intr-o forma speciala de tort (cu diametrul de 26 cm.), tapetata cu hartie cerata. Marginile se ridica cu degetul de-a lungul formei. La restul de oua se desparte albusul de galbenus. Se amesteca galbenusurile cu 200 g.de branza si cu 40 g. de indulcitor. Albusul se bate bine si se adauga la compozitie. Se intinde compozitia peste aluatul din forma. Deasupra se aseaza feliile de mar,iar gaurile acestora se umplu cu coacaze. Se introduce la cuptor tava si se coace cca. 30 de minute. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste dulceata, se trece printr-o strecuratoare si se unge marginea tortului. Deasupra se presara fulgii de nuca de cocos.