Ingrediente (pentru 4 portii):
- 2 catei de usturoi,
- 4 cepe,
- 700g carne de vita,
- 3 linguri ulei,
- piper,
- sare,
- boia dulce,
- curry,
- ½ lingurita scortisoara,
- 750ml supa de carne,
- 1 conserva rosii decojite,
- 4 cartofi,
- 2 ardei grasi verzi,
- 1 lingurita ierburi de Provance.
Mod de preparare:
Se curata usturoiul si ceapa. Usturoiul se piseaza, iar ceapa se taie rondele. Carnea se spala, se sterge si se taie cuburi potrivite. Carnea se prajeste cu usturoi si ceapa in ulei, amestecand. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, curry si scortisoara. Se toarna inauntru supa de carne si se adauga si rosiile. Se fierbe circa 15 minute. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se spala ardeiul gras, se sterge, se curata de pielite si se taie fasii lungi. Se pun in cratita cartofii si fasiile de ardei gras si tocanita se mai fierbe circa 10 minute. Se adauga ierburile Provance si se garniseste eventual cu busuioc.