Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500g carne slaba de vitel,
- faina,
- 1 ceapa,
- 50g unt sau margarina,
- 200ml vin alb,
- ½ lingura supa de carne,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge si se taie fasii. Se aseaza putina faina pe o farfurie si se tavalesc inauntru fasiile de carne. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se topeste intr-o tigaie untul sau margarina si se caleste capa, pana ce devine translucida. Se adauga bucatelele de carne si se prajesc la foc iute, amestecand. Cand carnea a prins putina culoare, se scoate din tigaie si se tine la cald. Se toarna apoi vin alb in tigaie si se lasa sa fiarba putin. Se amesteca inauntru si supa de carne. Carnea prajita se condimenteaza cu sare si piper si se incalzeste putin impreuna cu sosul. Preparatul se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti elvetieni (pai).