- 1 kg carne de miel
- 500 g cartofi noi
- 500 g ciuperci
- 500 g rosii
- 4 cepe mijlocii
- 4 linguri de faina
- o capatana de usturoi
- 100 ml ulei, un ardei iute
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare, piper boabe
- piper macinat
- boia dulce de ardei
Carnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se rumeneste in ulei incins, adaugand si ceapa tocata marunt. Cand sunt aproape gata, se adauga rosiile oparite, curatate de coaja si date pe razatoare. Se mai lasa 5 minute, apoi se stinge cu o cana de apa fiarta, adaugand faina, dizolvata in apa, usturoiul pisat si boabele de piper. Se da la cuptor, la foc potrivit, un sfert de ora, dupa care se pun cartofii, taiati in cubulete, si ciupercile taiate lame. Se mai lasa la cuptor pana se inmoaie legumele, iar spre sfarsit se presara verdeata si ardeiul iute, tocate marunt, sare, piper si boia.