Ingrediente:
- carne de vaca (500 g),
- ceapa (300 g),
- untura (150 g),
- costita afumata (250 g),
- rosii (5),
- ardei gras (3),
- vin alb sec (1 pahar),
- sare,
- piper,
- smintina (1/2 pahar).
Mod de preparare:
Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii lungi si subtiri, sarea si piperul. Dupa ce carnea a prins o usoara crusta aurie se toarna vinul si se lasa cratita pe foc mic.Cind carnea este aproape fiarta se adauga fisii subtiri de costita, prajita in prealabil in putina untura. Intr-o alta tigaie se pune restul de untura in care se vor praji usor feliile de rosii si ardeiul gras, care vor fi apoi turnate peste tocana. Inainte de a lua cratita de pe foc se toarna smintina si se lasa tocana sa mai dea citeva clocote.