Ingrediente:
o gusa de curcan, sorici de porc, maruntaie de oaie fara grasime, sunca proaspata de porc, ardei rosu iute, sare, boabe de piper, condimente, 2 capatani de usturoi.
Intr-un ceaun se pun la fiert maruntaiele de oaie, sunca de porc, soriciul, boabe de piper, sare, frunzele de afin. Intre timp se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu sare. Maruntaiele de oaie dupa ce au fiert, se taie in bucati potrivite ca marime. Circa 200 g sunca fiarta se taie de asemenea in bucati potrivite, 200 g sorici se taie fasii de aproximativ 10 cm pe 5 cm. Se innoada de cate ori se poate fasia de sorici impartita in doua, se amesteca maruntaiele, sunca, soriciul inodat, sarea, ardeiul iute rosu taiat marunt, usturoiul zdrobit si condimentele. Cu o seara inainte se spala bine sunca, se freaca cu sare si se lasa peste noapte avand la interior si la exterior multa sare, usturoi si ceapa. A doua zi se clateste bine gusa si se umple cu maruntaiele. Se coase si se pune la fiert, avandu-se grija sa se intepe din cand in cand. Dupa 10 min se scoate pe un carpator si se pune la presat, la loc racoros pana a doua zi. Maruntaiele de oaie pot fi inlocuite dupa preferinta cu maruntaie de porc sau de pasare, in rest se respecta reteta.