Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
Piscoturi “Savoiardi Balocco”;
- 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu),
- 225 g frisca Hulala,
- 5 galbenusuri,
- 1 albus ou batut spuma,
- 150 g zahar,
- 1 paharel lichior sau rom dupa gust,
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 esenta rom,
- cacao ptr. pudrare,
- ness pentru inmuiat piscoturile, ex: o ceasca de apa rece – o ligurita de ness.
Mod de preparare:
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii
spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul
deasemenea spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la
omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe
ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema
dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin
sita.Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este
preparat cu o zi inainte de servire.