Ingrediente:
- 4 galbenusuri,
- 1/3 ceasca zahar pudra,
- 60 ml. lapte,
- 250 g mascarpone (smintina groasa),
- 3 albusuri,
- 1 pachet piscoturi,
- 375 ml cafea tare rece,
- 1 lingura plina cacao.
Mod de preparare:
Frecati galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Adaugati laptele si amestecati bine. Puneti vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si amestecati pina se ingroasa pasta. Lasati sa se raceasca si puneti smintina. Bateti albusurile spuma si adaugati-le in preparat. Inmuiati repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Asezati piscoturile – un sfert din acestea – intr-o forma de chec,pe fundul careia ati pus hirtie de pergament. Turnati deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Repetati operatia in straturi. Acoperiti vasul si puneti-l la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Rasturnati prajitura pe platou, pudrati cu cacao si serviti-o felii. (Espresso-ul sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Puteti pune in cafea putin lichior, care-i va da un pic de aroma).