Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita,
- o jumatate de lingurita de sare,
- 4 linguri de zeama de lamiie,
- ulei vegetal pentru uns.
Marinata:
- 2 treimi de ceasca de iaurt natural degresat,
- 2 catei de usturoi zdrobiti,
- o bucata de 2,5 cm de radacina de ghimbir proaspat, rasa,
- o lingurita de chimion macinat,
- o lingurita de boia iute,
- o jumatate de lingurita de coriandru macinat,
- o jumatate de lingurita de sofran de India macinat.
Sosul:
- 2 treimi de ceasca de iaurt natural degresat,
- o lingurita de sos de menta.
Mod de preparare:
Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui. Daca se doreste, acelasi tip de marinata se poate intrebuinta si cu pulpe sau aripi de pui.