Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 teline mari,
- 1 ceapa mare,
- 1 lingura de pasta de rosii,
- 1 lingura de faina,
- 1 ceasca de ulei,
- 20 masline negre,
- patrunjel verde,
- zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata telina de coaja, se taie in felii groase de un centimetru, iar acestea se taie in doua. Se prajesc in ulei, pe ambele parti, rumenindu-se putin apoi se scot pe o farfurie. In uleiul ramas de la prajit se rumeneste ceapa taiata marunt, se adauga faina si se “stinge” cu pasta de rosii subtiata cu jumatate ceasca de apa calda. Se lasa sa se ingroasa sosul si se adauga feliile de telina , putin zahar, sare, dupa gust, si daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se acopera si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 minute, pana cand telina este bine patrunsa. Se adauga maslinele, cu sau fara samburi, si se pune cratita 10 minute la cuptor sa scada sosul. Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde tocat, presarat pe deasupra.