Ingrediente (pentru 20 bucati):
Pentru aluat:
- 250g faina,
- 80g zahar pudra,
- 150g unt,
- 1 galbenus,
- 1 praf sare.
Pentru umplutura:
- 100g zahar pudra,
- 100g nuci macinate,
- 1 lingura apa de trandafiri,
- 1 ou,
- 1 galbenus,
- 3cl rom.
Pentru ornat:
- 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina zahar pudra, unt, galbenus si sare. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute. Se face o crema de martipan din zahar pudra, nuci, apa trandafiri, ou, galbenus si rom. Se intinde aluatul. Se aseaza pe o forma de tarte, unsa. Se decupeaza marginile, se intind din nou si se taie fasii. Formele se umplu cu crema de martipan; fasiile de aluat se lipesc in forma de cruce. Se coc 25 de minute. Se lasa 5 minute si se scot din forme. Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar.