Ingrediente:
Pentru 12 tarte:
- 250 g faina,
- 2 galbenusuri,
- un ou intreg,
- 100 g unt sau margarina,
- 50 g zahar,
- 50 ml smintina sau lapte,
- un virf de cutit sare,
- vanilie.
Umplutura:
- 2 albusuri,
- 100 g zahar,
- 100 g nuci macinate,
- 15 ml rom,
- 220 g rahat,
- un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare:
Aluatul se pune in forme. In fiecare forma se pun cite 5-6 bucatele de rahat de diferite culori. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos si romul, batindu-se spuma in continuare pina cind se intareste din nou; se pun nucile macinate si se amesteca usor cu telul de citeva ori, apoi compozitia se imparte in toate tartele cu lingura. Formele se pun in tava si aceasta se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, la foc mijlociu. Dupa 20 minute, focul se reduce, daca rumeneste prea tare. Tartele se rastoarna calde, in mina acoperita cu un servet de hirtie, ca sa nu se turteasca, asezindu-le pe platou, pe baza lor. Se servesc pudrate cu zahar. Aluatul se poate intinde dupa marimea unei forme mai mari de tarta (cca 25 cm diametru plus cca 4 cm de jur-imprejur pentru partile laterale). Se asaza in forma bine unsa cu grasime si tapetata cu faina, iar peste el se pune tot rahatul taiat in bucatele (in putina nuca macinata sau faina, ca sa nu se lipeasca bucatelele intre ele). Deasupra se desarta compozitia de albus cu nuca. Tarta se coace 30 minute. se scoate rece din forma, se taie in felii ca tortul si se serveste pudrata cu zahar.