Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 8 piersici galbene,
- 80 g unt,
- 50 g zahar,
- 250 g aluat de foietaj.
Mod de preparare:
Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii. Incingeti cuptorul la 210ºC. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, untul impreuna cu zaharul, si cand incep sa faca spuma, introduceti piersicile cu partea bombata in jos si lasati-le sa se caramelizeze 8-10 minute, la foc destul de iute. Asezati piersicile tot cu partea bombata in jos intr-o forma cu marginile detasabile si lasati-le sa se raceasca. Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu furculita si puneti-l peste piersici. Reduceti temperatura cuptorului la 180º si coaceti tarta 30-35 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa stea 10 minute si abia pe urma rasturnati-o pe un platou.