Ingrediente (pentru 6 persoane):
Pentru aluat:
- 200g smantana,
- 100g unt,
- 20ml ulei sau 30g margarina,
- 1 praf de sare.
Pentru garnitura:
- 6 rosii bine coapte,
- 300g branza telemea,
- 1 buchet de busuioc,
- ulei de masline,
- sare,
- piper,
- chimen seminte.
Mod de preparare:
Intr-o cratita, presarati faina ploaie. In mijloc puneti uleiul, sarea si untul taiat bucati mici. Framantati usor cu varful degetelor, apoi adaugati 3 linguri de apa. Framantati rapid, formand o coca ce nu trebuie sa se lipeasca de maini. Presarati putina faina pe o planseta si intindeti uniform aluatul, utilizand un rulou de patiserie. Asezati-l in tava, acoperind si peretii tavii, apoi presarati-l cu varfurile degetelor, usor pentru a se aranja uniform. Indepartati surplusul de pe margini cu un cutit. Pentru a nu se umfla, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita. Daca doriti sa fie crocant, lasati-l sa se coaca in alb circa 15 minute. Puneti la fiert o cratita cu apa. Scufundati rosiile cateva secunde in apa clocotita, apoi treceti-le printr-un jet de apa rece. Decojiti-le si taiati-le rondele de aceiasi marime. Puneti-le intr-un castron, sarati-le, piperati-le si lasati-le la rece 5 minute. Se taie branza in felii subtiri. Aranjati-le feliile de branza pe fundul tavii si acoperitii-le cu rondele de rosii. Sarati, piperati, presarati seminte de chimen si turnati uniform uleiul. Introduceti preparatul in cuptor si lasati-l sa se coaca circa 30 minute. Inainte de a servi, presarati busuioc taiat foarte fin.