Ingrediente (pentru 6 portii):
Aluat:
- 200 g faina alba
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingura apa calda
Umplutura:
- 400 g visine congelate fara samburi
- 3 oua
- 150 g zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- 120 g migdale macinate
- 2 esente de migdale
- 2 esente rom
Pentru a prepara aluatul se amesteca cu degetele faina cu untul rece taiat cuburi intr-un bol. Se formeaza un aluat nisipos la care se adauga oul batut si apa calduta. Se framanta pana se omogenizeaza si se tine la frigider 30 de minute in folie alimentara.
Pentru umplutura, ouale se bat cu zaharul pana devin spuma, se adauga frisca si se bate in continuare cu mixerul pana se transforma intr-o crema. Se adauga aromele si migdalele macinate si se amesteca cu o lingura.
Aluatul se intinde in foaie subtire, se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt sau intr-o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna peste aluat compozitia de oua si frisca. Deasupra se aseaza din loc in loc visinele decongelate si scurse de apa.
Se coace tarta in cuptor la 200 de grade timp de 30-40 de minute. Se serveste rece.
Pofta buna!