Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 pahar faina,
- 100 gr. unt rece,
- 2 linguri zahar,
- 2 linguri apa rece,
- 1 varf cutit de sare.
Crema:
- 500 ml frisca nebatuta,
- 300 gr. ciocolata amaruie,
- 2 galbenusuri,
- 2-3 linguri cacao.
Mod de preparare:
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se pudreaza cu faina si se tapeteaza cu aluatul pregatit. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie (150-170 grade, depinde de cuptor) pentru 25 minute.
Crema: Se pune pe foc intr-o oala ciocolata cu frisca nebatuta pina se topeste si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecind pina se incrporeaza. Atit crema, cit si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute. Se raceste si se pudreaza cu cacao.
Mod de servire:
Se serveste rece insotita de un sos de vanilie sau cu inghetata sau cu fructe prospete (capsuni, fragi, zmeura, afine) sau cu fructe din compot (1/2 para, 1/2 piersica etc) .