Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200g faina,
- 1/2 cub drojdie uscata,
- 30g zahar,
- 1 praf de sare,
- 30g unt topit,
- 100-120ml lapte.
Garnitura:
- 400g struguri fara samburi,
- 3 oua,
- 60g zahar,
- coaja rasa de la o lamaie netratata,
- 1 plic de budinca de vanilie,
- 4 linguri suc de lamaie,
- 200ml frisca.
Mod de preparare:
Aluat: Faina se amesteca cu drijdia uscata si zahar. Se adauga sare, unt topit si lapte caldut. Se amesteca mai intai cu mixarul si apoi se framanta cu mana. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca 35 min.
Umplutura si glazura: Se curata strugurii. Se separa ouale; albusurile se bat. Galbenusurile se bat cu zahar si coaja de lamaie. Praful de budinca se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si se inglobeaza in compozitia de ou. Se bate frisca si se inglobeaza in crema de ou.Se inglobeaza in final si albusul batut.
Finisare: Cuptorul se incinge la 175 grade. Aluatul se mai framanta putin pe planseta tapetata cu faina si se intinde. Se unge cu grasime o forma de tarta, se imbraca in aluat si se face o margine. Crema de ou se aseaza deasupra si se presara struguri. Se lasa sa mai creasca cca.10 min. intr-un loc lipsit de curenti de aer. Tarta se coace 35-40 min, pana ce se rumeneste, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Inainte de servire se poate pudra cu zahar.